1 Ağustos 2012 Çarşamba

Biri Orduyu Çağırsın


Çok ciddiyim biri orduyu çağırsın :) Bir haftadır karadenize özgü bir yemek olan mısır çorbası istiyordum, sonunda dayanamıyıp bu gün yapımına başladım. Amma velakin başta gözüme az gözüken mağzemeler kaynadıkça o kadar büyüdü ve çoğaldı ki   bu yemeği bitirmek için ordu ile anlaşma yapmak lazım.
  Komik olan durum bu yemeyi yerken içine belli bir oranda ki çoğunlukla tabağının yarısına yakın gelen ayran   katarak yersin. Düşünün artık elimdeki en büyük tencere ağzına kadar dolu, bu durumda bir tekşey yapmam lazım sanırım pencereden uzanıp, help helpppppppp diye bağırmam lazım:)


Not : Harika bir diyet yemeğidir. Kırık mısır ve barbunyadan yapılır birazcık tuz tamam , yağ yok başka birsey yok sadece isteğe bağlı yerken yoğurt veya ayran.

7 yorum:

  1. ben yardıma gelirim :D hafif bi yemekmiş bana mail atsana nası yaptın?

    YanıtlaSil
  2. @Gay Panda cım Burda yeni olduğum için burdan mail atamıyorum
    hemen burda tarif ediyim 2 kişi için 200 gr beyaz veya sarı kırma(yarma diye geçer aslında ) mısır 100 gr benekli barbunya bunları akşamdan suya koy sabah barbunyayı hasla ve ilk suyunu dök sonra hepsini tekrar bir kaba koy cok az diri kalıcak sekilde tekrar hasla pişince üzerini geçicek kadar su alsun ki bunu dinlenirken çekicek; dinlenmeye al tuzunu kat biraz dinlensin sonra istersen yoğur ama ben ayranla severim yiye bilirsin tabagına alınca istedigin kıvamda ayran kat afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. aşureye ne kadar çok benziyor o yahu:)) canım istedi bak:)))

    YanıtlaSil
  4. bebiş aşure mağzemesinin 10 da 1 var içinde bunun :)

    YanıtlaSil
  5. bana yaparsın o zaman bi aşure:)) ya da ben ısmarlarım sana bolulu hasan da artık:)))

    YanıtlaSil
  6. bitanem istediğin aşure olsun

    YanıtlaSil